SM-pitkä (04/09/2016)
Kategoria: Kilpailut
Kartta: Dorgan
Järjestäjä: Lynx
Maa: Suomi
Discipline: Long
Hieno veto finaalissa. Matkakertomus väli kerrallaan alla.

K-1 Tarkka suunta ja mäet ohjasi suoraan rastille.

1-2 Suunnitelma vetää aikalailla suoraan. Keskiosa välistä olisi pitänyt mennä suoraviivaisemmin kallioiden päällä kun nyt juutuin vähän soihin. Viimeinen iso suo ennen rastimäkeä oli aika märkä ja jouduin vähän uimaankin. Siksi olisi pitänyt mennä suo kapeimmasta kohdasta yli. Rastinotossa pieni koukku kun katsoin pisteen olevan notko.

2-3 Hyvä toteutus mutta välin loppuosakin olisi pitänyt vetää vasemmalta polkua käyttäessä. Helppo rastinotto.

3-4 Suunnitelma mennä suoraan ja ison suojärven vasemmalta puolelta. Soilta en kuitenkaan meinannut löytää hyvää kallioväylää mutta kartalla pysyin aika hyvin. Muutama avosuo ja pieni järvi varmisti hyvin sijainnin välillä. Vikan järven jälkeen vähän hukassa mutta löysin itseni keltaiselta nenältä, josta löysi helposti rastille.

4-5 Alku suoraan ja suon jälkeiseltä kumpare-jyrkänteeltä tarkka paikka kiinni. Vähän haparoiden kuitenkin rastille kun en hahmottanut mäenpäällystää maastosta ja ajauduin vähän oikealle. Rastille kuitenkin suoraan.

5-6 Nausteriin meni, ennen ojaa jyrkänteet oikealla näkyi ja ojan jälkeen kiveltä suoraan rastille.

6-7 Tarkka suunta ja juomapiste näkyi kauas ja ohjasi rastille.

7-8 Suunnitelma mennä suoraan kallioita hyödyntäen. Toteutus onnistui ja ojanotkon jälkeen kallionenältä tarkka paikka kiinni. Mäen päällä näin pitkän jykän rastiväliviivan oikealla puolella ja tästä tarkalla suunnalla soiden väliin mäkiin tukeutuen. Pitkulaselta kumpareelta suoraan rastille.

8-9 Ajattelin mennä ensin oikealta mutta suunnitelma muuttui kun en halunnut enää suolle. Kallioita pitkin sitten järven rantaan ja polkua pitkin järven kaakkoiskulman kukkulalle. Tästä tarkalla suunnalla ja vasemmalla jyrkänneriviin peilaten. Rastin vieressä oleva mäki ohjasi aika hyvin rastille. Alku olisi pitänyt vetää suoraan polun mutkaan, mutta se jäi huomaamatta.

9-10 En oikein meinannut saada kartasta mitään tolkkua ja lähdin vain suunnalla vetämään. Rastin vasemmalla puolella ollut mäki kuitenkin pelasti ja ohjasi suoraan rastille.

10-11 Kallioita pitkin suoraan jyrkännenotkoon ja siitä vähän epävarmasti uria pitkin rastille. Viitoitus kuitenkin näkyi kauas.

Maalissa onnistunut suoritus sitten palkittiin ja hienoa onnistua kauden pääkisassa!
Näytä kommentit (0)
 
SM-pitkä (04/09/2016)