Siikanevaan uppoutuminen (18/06/2014)
Kategoria: Harjoitukset
Kartta: Särkikangas, Ruovesi
Järjestäjä: Elias
Maa: Suomi
Elikkäs pääsin pitkästä aikaan suunnistamaan peruskartalla. Vaihtelun vuoksi käytin Quickrouten sijaan Ocadia kun toin tota gps-viivaa kartalle. Hyvä puoli quickroutessa on että näkee nopeuden, rastiympyräajat ym. mutta ocadissa on parempi mitata etäisyyksiä ja reitti tulee siirtelemättä paikalleen.

Muistamattomuudessani unohdin piirtää suunnanottoviivat karttaan niin siitä koitu treenin aikana onkelmia, koska peruskartalla tykkään panostaa kompassin käyttöön aika voimakkaasti.

Verryttelynä eka osio toiseen lähtöpaikkaan asti alkuverkkaa ratamestari-Eliaksen kanssa. Aikamoista suunnistamista kun radan viidestä rastista kolme jäi käymättä. Toisaalta kovan osuuden, siis jälkimmäiseltä lähtökolmiolta ensimmäiseen maaliin, kaikki rastit löytyi, joka nyt voisi olla sellainen sopiva tavoite tulevien treenien alkuverkkoihin.

Alkuverkan ykkösellä luultiin käyneemme, kun laskettiin alaspäin mutta ilmeisesti suppa jäi vasemmalle.

Se että lähtee väärästä pisteestä kohti seuraavaa rastia ja suunnanottoviivojen puute johti siihen, että toistakaan rastipistettä emme nähneet.

Alkuverkan kolmatta rastia edeltävällä nenän jälkeen luulimme jo olevamme mäen päällä. Ei rinne maastossa enää paljoa noussut nenän jälkeen mutta tästä ja aikaisemmista väleistä kyllä huomaa että on peruskarttatreenit jäänyt vähemmälle.

Itse kilpailuvauhtinen osuus meni ihan mukavasti. Hyvä kangas alkoi toisaalta vasta kun 20 min tavoite oli täyttynyt - suon jälkeen alkoi tiheikköisempi metsä. No hellin itseäni loppuverkkaamalla priimakankaalla ja maalissa oli fiilikset ihan taivaissa luonnollisesti.

Laserkeilausaineistosta on mukava katsoa jälkikäteen, että ykkösen suppaa ei ole maastossa olemassakaan. Taitopäällikkö olisi paikalle silti löytänyt, joten selittelyt on turhia.
Näytä kommentit (0)
 
Siikanevaan uppoutuminen (18/06/2014)