AV-taitopankki Vehoniemi (23/06/2014)
Kategoria: Harjoitukset
Kartta: Vehoniemi, Pälkäne
Järjestäjä: Pipo
Maa: Suomi
Discipline: 4,0 km
Ohjelmassa oli 20 min kovaa ja loppuosa radasta loppuverkkaa.

Suoritus oli kehnoa vaikka olin tähän treeniin keskittynyt kovasti. Oli mukava kun oli pitkästä aikaa rasteilla jotakin muutakin kuin mielikuvituslippuja.

Ykköselle mennessä missasin polun, se oli maastossa tosi heikko. Onneksi korjasin tilanteen aika hyvin.

Toisen rastin lähelle pääsin. Näin kivet, mutta en kuitunauhaa. Katoin rastimääritteistä, että kumpare pitäis olla mutta kivien välissä oli pieni paunauma, mieluummin suppa kuin kumpare. Kuitunauha ei osunut silmään niin menin eteenpäin ettimään rastia ja kumparetta. Näin nenän ja palasin takas kivien väliin. Sitten huomasin kuitunauhan, olin ollut noin 1,5 m päässä mutta en nähnyt. Harmitti aikas paljon tällänen turha virhe.

Kolmonen oli hidas ottaa kivikon kautta. Ois pitänyt mennä supan vierestä punasta tietä pitkin.

Neloselle mennessäkään en pysynyt viivalla.

Vitoselle olis voinu juosta tietä mäen jyrkkä osuus niin ois ollu varmasti nopeampi.

Kutoselle ois pitänyt ottaa joko suora valinta tai sitten polkukierto oikeelta, tollanen välimalli oli huono, koska rinne oli välillä aika tiheikköinenkin ja nyt kuitenkin nousin maksimmi summan.

Jee, seiskalle ja kasille hyvin, paitsi toi nyt on semmonen oletusarvo että joku väli onnistuu.

Ysille mennessä kasvillisuuskuvaus vähän kummastutti. No rasti ois silti pitäny ottaa suunnalla. Ikävä koukku ja varmasti meni paljon aikaa.

Kahelletoista mennessä 20 min tuli täyteen ja aloin hölkkään. Se ei ilmeisesti parantanut kuitunauhan huomaamis kykyäni koska juoksin kivestä kahdesti ohi. Maastossa en erottanut että mikä oikein oli rastikivi sitten millään.

Loppuverkalla taisin olla vähän muissa maailmoissa kun juoksin myös 13., 14. ja 16. kuitunauhan ohi. Koitin etsiä rastipisteitä mutta ei vaan silmä löytänyt. Toisaalta vettä tuli toosi rankasti niin ehkä sillä oli vaikutuksensa näkyvyyteen.

Vaikka treeni oli suunnistuksellisesti todella rankka pettymys niin ei muuta kuin entistä viisaampana ja suuremmalla motivaatiolla seuraavaan treeniin kohottaan suunnistustaitoo.

Reissun opetuksia:
1) suunnista pisteeseen ja etsi rasti rauhassa (2. rastilla ei tosin toiminu kun piste puuttui maastosta!)
2) Tee harkiten reitinvalinta myös tällatteessa maastossa. (2-3, 4-5 ja 5-6 rv:t pieleen)
3) Älä menetä malttia (niin kuin tässä treenissä 2. rastilla), se näkyy loppuradan tekemisessä aika selvästi.
Näytä kommentit (0)
 
AV-taitopankki Vehoniemi (23/06/2014)