Tampere-suunnistus 2014 H21E (28/06/2014)
Kategoria: Kilpailut
Kartta: Särkänperä, Tampere
Järjestäjä: Koovee
Maa: Suomi
Discipline: 12,8 km
Maaliin tullessa luulin että ei tainnu tulla kuin kolme virhettä mutta kyllä sitä ihmeesti aina löytää parannettavaa. Tässä kilvassa oli niin monta rastia että kyllä sinne onneksi hyviäkin välejä mahtu sekaan. 2D rerun seuranta: http://3drerun.worldofo.com/2d/index.php?idmult%5B%5D=-154481&idmult%5B%5D=-154482

Ykköselle mennessä pääsin kartalle vasta suolla. Rastiväli meni silti ihan hyvin, mutta ei olisi mennyt jos olisi ollut lyhyempi väli.

1-2: Optimi valinta itselleni olisi ollut nousta mäki ylös tien jälkeen notkoa pitkin rastivälilinjan oikealla puolelta ja sitten metsälinjaa pitkin ja loppu samaa reittiä pitkin kuin mitä menin lukuun ottamatta koukkausta väärään notkoon. Avokalliomäki oli jyrkkä ja siksi hitaampi kuin notko olisi luultavasti ollut. Lisäksi lähdin 100 m liian aikaisin tieltä kun aattelin että vedän rastiväliviivaaa lopun väliä mutta sitten kun näin kampajykänotkon niin muutin mieleni. Pystyvihreessä notkossa olin kartalla mutta sitten olisi pitänyt mennä pitkänomaisen mäen korkeimmalta kohdalta tai ainakin nähdä se huippu. Sitten olisi ollut helppo mennä rastinotkoon.

2-3: En osannut sitten yhtään minimoida nousua. Olisi siis pitänyt mennä enemmän vasemmalla rastiväliviivaa pitkin. Rastinotossa luin niin innoissani seuraavaa väliä että tuli lisäks parin sekan koukku.

3-4: Tieltä lähdettyä törmäsin kampajyrkänteeseen. No seuraavalla suolla olin kartalla mutta sitten en enää ollukkaan. Muuta kuin suunnilleen tiesin missä menen. Suolla kun ylitin ojan niin vilkaisin sivuilleni ja huomasin että oja tekee mutkan vasemmalla. No tässä olisi pitänyt toimia niin, että uusi suunnitelma loppuvälille: eli notkoa ylös ja jättää avokalliomäen vasemmalle. Sitten tarkka suunta rastille ja suon reunaa rastinotto. Nyt sitten jatkoin samalla rastivälin perussuunnalla ja kiipesin vielä kaiken kukkuraksi korkeimmalle kohdalle. No sieltä rastinotto onnistui tosin kohtalaisesti.

6-7: Tää ei tainnu olla ihan alkupäänlähtijän reitinvalinta mutta en mää tässä ainakaan Eliakselle juurikaan hävinny. Vasemmalta ois päässy aika mukavasti uria mistä Elias meni. Suunnitelman toteutus ois kyllä voinu olla parempi, lähinnä siis tossa alkuvällillä olis voinu mennä suorempaa kohti pellon kulmaa. Pellolla olis varmaan voinu huijata minuutin verran mutta kyllä sielä tiheikössäkin kelpas tehä uraa.

13-14: Ennen kisaa olin vannottanut, että jos saan jonkun kiinni tai joku saa minut kiinni niin jatkan silti omaa suunnistamista. No kun sain Luken kiinni vähän 13. rastin leimauksen jälkeen niin tottahan tämä unohtui. Keskellä tiheikköä aloin ”suunnistamaan” itse, mutta se oli vaikeaa kun en tiennyt juurikaan missä olen kun olin vain juossut alkuvälin. Siitä sitten jonnekin avokallion näköiselle töllistelemään eli liian alhaalle. Siinä vielä en saanut mitään päähäni muuta kuin kuulutus kuului. Sitten rauhotuin, aattelin että pakko olla liian alhaalla ja säntäsin ylös jossa rasti jo odotti. Tällä välillä huomas että oon kyllä tosi heikko suunnistaja kun tulee vähänkin häiriötekijöitä. No ei muutakun vahvistumaan. Nopeasti meni 70 sek tähän.

16 (K2)-17: Uusi K-piste tuli tosi nopeeta! En päässy mukaan hommaan ja meni liian kauan ennen kuin pääsin kumpareille ja sain suunnistuksen takas haltuun.

17-18: Sitten taas rv-väli. Suunnitelmana oli mennä oikealta ja poiketa tieltä mäen jälkeen josta uralle jota pitkin kunnes tulee risteys ja siitä suunnalla jyrkänteille. No ehkä paras olisi mennä vasemmalta, mutta oma toteutus meni siinä välissä pieleen kun en tajunnut ottaa tieltä lähdettyäni suuntaa uralle. Juoksentelin siis tien suuntaisesti kunnes näin autonromun ja sain itteni kiinni. Juomapaikalle olisi voinut tulla myös noin 20-30 sek nopeammin jos olisi laskeutunut keskimmäistä ajouraa eikä laskea alas vanhalle pellolle ja sieltä nousta ylös juomapaikalle. Näyttäähän toi kartastakin ihan uunovalinnalta mennä jyrkkä mäki alas ja kaartaa etelään. Eli kun tajus että nyt on liikaa oikeella niin olisi pitänyt tehdä uusi suunnitelma loppuvälille.

18-19: Rastinotossa ei ollut suunnitelmaa sitten oleenkaan. Tästä seuras se että rastinotto tosi epävarma ja hidas.

19-20: Aakeella mäellä kompassi jäi liian pienelle käytölle ja unohdin myös missä oli keskusrasti aikasemmassa kartassa. Hälytyskellot soi siis vasta kun näin omakotitalon peltikaton.
Näytä kommentit (0)
 
Tampere-suunnistus 2014 H21E (28/06/2014)