Keskimatka Juuanvaarassa (28/07/2015)
Kategoria: Harjoitukset
Järjestäjä: KR
WOC13 Suomen katsastusrata, ihan pieleen meni. Alussa koitin juosta kovempaa mutta kun suunnistus takkusi niin mahottomasti niin hiljensin vauhtia ykkäsen jälkeen. Eihän se mitään auttanut.

L-1 hyvin, oli vaikeuksia nähdä rastipukki, niin aattelin etten niitä jatkossa ala kaivamaan, vaikka olisi kyllä kannattanut
1-2 oon kartalla välin puoleen väliin asti mutta sitten rinteeseen laskiessa en katso kompassia ja samaistan jykät väärin ja otan hylsyn kun käyn väärässä notkelmassa
2-3 aikas pian tajuan että kävin väärässä paikkaa ja huomaan että oon liian alhaalla mutta aattelin että suunnistan nyt tonne kolmoselle kun sinne lähin nyt menemään. jyrkänteen nään rinteessä mut sitten nousin liian jyrkästi ja tulee vaaran laki vastaan. Ei hyvin mene
3-4 muuten hyvin mutta ennen lampea suunnassakulkuongelmia ja käännän oikeelle. No päällä olen kiinni mutta en näe alas kumpareelle kun oli päässyt metsä kasvamaan niin sitten vaan kompassilla. Huomaan kun loppuu rinne ja näen kumpareenkin, ilmeisesti oikealta vähän ohi, kun ei tule rastia pähkinöin että kumpare olikin vasta se nenä ja jatkan matkaa, kunnes tajuan tulleeni liian pitkälle. Eli joka rastia pummaan ja vielä hitaasti.
4-5 ilmeisesti pitää reenata rastinottoa ja suunnassakulkua ja rinteessä mennessä
5-6 pummikierre jatkuu, meinas mennä ihan hermot. juoksen tosi läheltä ohi ja sitten aattelen että tuo onkin tuo aikaisempi mäki. Matkanarviointi & kronologisuus (siis just olin lukenut kalliot oikeelta) pielessä
6-7 toosi rauhassa ja osuin
7-8 suunta onnistu
8-9 toinen hylsy! tai itse asiassa olin piirtänyt omaan karttaani ympyrän vähän sivuun ja kävin nenän kulmassa
9-10 näen kumpareet oikeella vähän ennen ympyrän laitaa. Ja sitten älyttömän huono suunta. En varmaan kattonut kompassia ollenkaan. En siis hyväksy tällaista! Notkosta kiinni ja lähin käveleen takaisin kumparelle ja kattomaan miten se rasti pitää ottaa.
karttakävelyä loppuun kun alko kello jo oleen vaikka mitä

Opetukset:

1) Käy kaikki rastit järjestyksessä (kun tajusin etten käyny oikeessa notkossa 2. rastilla niin olis pitänyt etsiä se oikea notko tietty. Sillon olis kolmosrastikin voinut löytyä nopeemmin.)
2) suunnassakulku tarkemmin, erityishuomio alamäkeen mennessä (2., 5. ja 10. rastin rastinotto)
3) Ei riitä että kulkee rastin vierestä (4. ja 6. rasti). Eikä auta että jatkaa siitä eteenpäin ja uskottelee itselleen ties mitä.

Kaiken kaikkiaan tosi vaativa ja hieno maasto. Ei muuta kuin lisää treeniä. Liian lyhyt leiri kun en enää pääse tuonne haastamaan.
Näytä kommentit (0)
 
Keskimatka Juuanvaarassa (28/07/2015)