O-Ringen E1 (22/07/2018)
Kategoria: Kilpailut
Kartta: Vitsjön, Örnsköldsvik
Järjestäjä: O-Ringen
Maa: Ruotsi
Discipline: pitkä
L-1: Juoksin selkeää uraa myöten. Hyvin erottui avokalliokumpare ja pieni suo ennen rastia. Rastinotossa huomioin mäen taittumisen.

1-2: Nopein reitinvalinta on mennä oikealta ympäri. Juoksin liian mutkitellen alussa uria seuraillen. Rastinotossa näin pirunpellon vasemmalla ja tiesin suunnilleen mistä nousin ylös. Kävin tosi lähellä rastijykää ja kurkinkin vähän alas mutta en tajunnut olevani oikeassa paikassa. Sitten ylhäällä näkyi rasti (keltaisessa notkossa) ja hölmönä juoksin sinne. Rastinotossa olisi pitänyt vaan tarkemmin lukea kohteita (esim. pieni jyrkänne) ja tietää tismalleen mistä nousee tasolle. Nyt yritin liian suuripiirteisesti ja menetin logiikan aika pian.

2-3: Nopeammin olisi voinut mennä alas. Nyt rastilta lähdettyäni jopa nousin pari metriä. Loppu tuli ihan ok. Löysin juostavaa uraa ja rastinotossa luin kohteet tarkasti ja pysyin skarppina.

3-4: Hyvin meni. Oli selkeitä kohteita tarjolla.

4-5: Ihan hyvin. Vähän turhaa mutkaa mutta toisaalta vältin pystyvihreän aika hyvin.

5-6: Ylitän solan, näen pistekumpareet, sitten etuviistossa vasemmalla paistaa töppäre joka voisi hyvin olla pistekumpare. No ei ollut rastia. Olisi pitänyt vain katsoa vielä kertaalleen kompassia kun alkoi tähyämään mahdollisia kohteita.

6-7: Ihan hyvin. Rastille olisi voinut mennä myös jyrkänteiden alta, se olisi varmaan ollut parempi. Tällä välillä Fredrikstad SK:n Hans Petter Mathisen otti kiinni ja jäin hänen peräänsä roikkumaan. Muuten pysyin ihan hyvin perässä mutta ylämäissä jouduin aika tiukille. Olin Mathisenin perässä 14. rastille asti.

7-8: Ihan hyvin meni. Aika uuvuttavalta tuntui mennä rastille huipun kautta. Ehkä olisi ollut parempi sitkuttaa rinteessä.

8-9: Tosi hyvin meni alkuväli. Parisataa metriä ennen rastia pieni suuntavirhe liikaa oikealle.

9-10: Hyvin meni. Ehkä alussa olisi voinut nostaa hieman oikean kautta mäen päälle. Nyt kihnutettiin vähän suotta tuolla jyrkänteiden seassa rinteessä.

10-11: Olin aina noiden mäkien jälkeen aivan hapoilla ja suunnistus jäi vähemmälle. Paineltiin vähän vasemmalta ohitte. Rastinotossa olisi auttanut kun olisi ottanut pienen notkon haltuun juuri ennen rastia.

11-12: Ihan hyvin meni. Tässä kohtaa takaa paukki Joakim Svensk ja lähdin siihen kyytiin. Olisi ollut optimi juosta varmaankin vasemmalla mäkien päällystöjä tai ainakin nousta siimarin vierestä aikaisemmin nenälle. Rastinotossa avokalliokumpare ennen rastia oli aika selkeä.

12-13: Jokke Svenskin peesissä. Satulakohta oli aika selkeä.

13-14: Luotin vähän liikaa kovakulkusempiin vetäjiin ja virhehän siinä tuli. Olisi pitänyt uskaltaa jatkaa pidemmälle notkoon. Rasti oli yllättävän piilossa tuosta suunnasta katseltuna mistä me tulimme.

14-15: Tässä Joakim Svensk vaikutti menevän vähän liikaa vasemmalta minun makuuni ja otinkin omaa valintaa enempi oikealta. Olisi voinut nousta suoraan sähkölinjalle rastilta. Näin Svenskin ennen rastinottoa uudelleen ja se meni hyvin. Tällä välillä Emil Svensk hävisi aika paljon kun meni suorempaa.

15-16: Joakim Svenskin peesissä. Hän oli aika kaukana, tuntui aika vaikealta pysyä perässä ja suunnistin itse aika vähän. Ihan tikkusuoraa tämä väli olisi kannattanut mennä.

16-17: Tässä aikalailla sama virsi kuin viime välillä. Suorempaa olisi voinut mennä.

17-M: Loppumatka meni ihan hyvin. Paljon sai ihmisiä ohittaa.

GPS: https://www.livelox.com/Viewer/O-Ringen-Hoga-Kusten-Etapp-1-lang/H21-Elit?classId=154725
Näytä kommentit (0)
 
O-Ringen E1 (22/07/2018)