O-Ringen E4 (26/07/2018)
Kategoria: Kilpailut
K-1: Sain hyvin homman haltuun: otin lähtösuunnan, ja päätin että viivan oikealla puolella olevat avokalliokumpareet on syytä nähdä. Sitten aloin lukemaan pienempiä yksityiskohtia tarpeen mukaan ja matkan edetessä.

1-2: Meni hyvin. Juoksin suoraan ja luin viivan oikeella puolella näkyvät kumpareet.

2-3: Tämäkin meni vielä hyvin. Avokalliorinteet olivat selkeitä ja kun havainnoi niitä ja piti kompassin tanassa niin hyvin meni. Sain Pascalin kiinni vähän ennen rastia.

3-4: Tosi hyvin sille pistekumpareelle asti mistä rastiväliviivaa oli katkottu. Eli siis siinä olin vielä kartalla. Sitten ilmeisesti liian huono ja väärä suunta rastille päin. Notkossa oli rasti ja liian pikaisesti ajattelin sen olevan suojuotin pää. Aika nopeasti sitten tajusin että yli on menty.

4-5: Ehkä vähän liikaa oikealta kiersin. Toisaalta sieltä löytyi ura.

5-6: Katsoin että juu parempi mennä yläkautta niin on kovempaa alustaa ja kaikki meni ihan hyvin tuonne polulle asti (jota en maastossa tajunnut poluksi). Tarkoitukseni oli ottaa rastille vievät jyrkänteet näkyviin, kulkea niiden yläpuolella ja pudottaa rastille. Tähysin katseella jyrkänteitä ja toki tällaisessa maastossa sellaiset löytää. Ilman kompassia juoksin liian alas. En päässyt ihan täysin kartalle ja sitten kävin katsomassa vielä tasoa alempaa yhden kiven takaa. Eli kompassin vilkaisu siinä kriittisessä kohtaa olisi voinut pelastaa tämän rastinoton.

6-7: Tämä oli vähän samantyylinen kuin 2-3 väli ja tämä meni kyllä yhtä hyvin. Sopivin välimatkoin löytyi selkeitä kohteita, usein avokallion päällystämiä käyrämuotoja. Katselin väliltä myös sivuilta ja aika pitkälle näki. Hyvällä kompassinkäytöllä matka pysyi kurissa. Rastinotossa vähän rauhotin mutta rastikivi näkyi toisaalta aika kaukaa.

7-8: Hyvin meni. Jyrkänteet olivat selviä ja hyviä kartanlukukohteita.

8-9: Suorempaakin olisi päässyt, mutta menin mielestäni ihan hyvin. Vältin ylimääräisen nousun ja liiat kivikot. Pieni koukku rastille kun luin viimeiset jyrkänteet väärin. Onneksi vilkaisin selkäni taakse.

9-10: Liian välinpitämättömästi suhtauduin tähän rastinottoon. Ajattelin että nuo käyrämuodot olisivat tosi selkeitä. Olisi pitänyt olla tasan tarkkaan kartalla että ei lukenut noita jyrkänteitä väärin ja samaistanut. Aika kauan meni tajuta että ylitse olen mennyt ja näin ollen virheen minimointi epäonnistui pahasti.

10-11: Anton Johansson pääsi tuossa virheen tuoksinnassa edelle ja juoksin hänen, Pascalin ja yhden Lidingön kaverin selkää kiinni. Onneksi rasti löytyi suoraan.

11-12: En ole vielä tsekannut liveloxista mikä reitinvalinta on ollut paras mutta ainakin toteutin tämän omani ihan hyvin mielestäni.

12-13: Ei tarvitse olla kuin vähän huolimatonta kompassinkäyttöä niin heti on ongelmissa. Liian vähillä kohteilla koitin pärjätä. Luettavaa olisi kyllä ollut tarjolla.

13-14: Anton Johanssonin peesissä roikoin tämän välin. Ehdin myös itse lukea kohteita jotka olivat aika selviä.

14-M: Loppu meni ihan ok. Johanssonin peesissä. 16-17 väli olisi pitänyt mennä suorempaa.

https://www.livelox.com/Viewer/O-Ringen-Hoga-Kusten-Etapp-4-lang/H21-Elit?classId=155171
Näytä kommentit (0)
 
O-Ringen E4 (26/07/2018)