Kevätkisat 2014 (12/04/2014)
Kategoria: Kilpailut
Kartta: Undermalm
Järjestäjä: OK Raasepori
K-1: valitsin oikealta menevän kalliojonon, niin ei tarvitse lukea kaikkia syheröitä rastiväliviivan vasemmalla. Ennakoina kaksi jyrkännettä ja rastiympyrän mäki ennen rastia. Piti kuitenkin rastiympyrän reunalla käydä varmistamassa pienestä notkosta, ettei rasti ole siinä. Siispä eteenpäin ja mäen yli rastijyrkänteelle.

1-2: Puolimatkassa apukäyränenä, joka johdattaa rastille. Hyvin meni.

2-3: Reitinvalinta rastiviivan oikealla, suonotkon reunaa seuraillen linjalle ja siitä isoman mäen vasenta juurta rastimäelleä, jossa muodot johdattavat rasille. Jostain syystä pudotan kuitenkin heti ekalta mäeltä alas suolle ja vastassa pystyvihreää ja iso ylämäki. Voimalinjan jälkeen pääsen kuitenkin taas moodiin ja käännään katsetta kohti rastimäkeä, jonka päällä muodot johdattavat rastille. Johanna Asklöf menee ohi ja Pernilla Rantamäki tulee rastille samaan aikaan. Takkiin tuli 1:38.

3-4: Kalliot pitkin suunnalla. Varmistan, että aoikealla näkyy suonotko. Tytöt juoksevat karkuun enkä pysy mukana, rastille menee paljon porukkaa.

4-5: Jalat luistaa alta heti rastilta lähtiessä: iso mustelma tulossa, muttei mitään hajalla. Ei muuta kuin jatkamaan matkaa... Oikealle jää apukäyräkumpare ja edessä näkyvät rastiympyrän kumpareet. Reippaasti kohti rastia. My-O antaa virheeksi 18s, jonka kyllä poistin

5-6: Otan reitin suon pohjoispuolelta. Jotenkin en mieltänyt ennen suota olevia kumpereikkoja, mutta en anna sen häiritä liikaa. Lopulta näen suonkin ja edessä olevat kalliot. Kaarran vähn oikealle ja näen korkeamman kalliokumpareen mäkialueen laidassa. Hyvä. Ei kun ylöspäin. Noteeraan rasitympyrän jyrkänteen ja tiedän olevani lähellä. Vähän eteenpäin ja nenän päältä pitäisi rastin näkyä. Vaan eipä näykään. Pieni ihmetely ja pään pyöritys. Muut suunnistajat paljastavat rastin olevan yhtä notkoa enemmän oikealla. My-O:n mukaan takkiin tuli vain 30s.

6-7: Ensin alas kalliolta, mikä onkin hieman haastavaa, ja sitten suonotkon jälkeen toista laitaa ylös. Kaarran vähän vasemmalle etsien vähän parempaa juoksualustaa. Edessä vasemmalla näkyy rastin viereinen kumpare, sen päähän ja kumpareiden välistä suoraan rastille. Hyvin meni, mutta My-O antaa virheeksi kuitenkin 24s.

7-8: Pikkasen trastiviivan oikealta puolelta kallion puolella. puolimatkassa lasken vähän alemmas. Rastiympyrän kohdalla pukkaa pieni epäraöinti ajatuksiin, että mitenkäs nämä piikutöppyrät tässä onkaan. Vähän eteenpäin ja muutamat muut suunnistajat paljastavatkin oikean pistekumpareen suoraan edessäni.

8-9: Rastilta suunnalla kohti avosuota, josta menen vaan suoraan yli kohti toisellapuolella olevaa mäkeä. Suon toisella laidalla huomaan Pullin Tessan vähän oikealla, hyvä. Kierrän mäen korkeinta kohtaa ja jatkan Tessan perään, mukana en pysy, mutta näen hänet kuitenkin alamäessä. Edessä näkyy rastiympyrän reunalla oleva kumpare, joten sen yli ja sitten rasti jo näkyykin. Etenkin kun Tessa ja pari muuta naista ovat sitä vähän koukanneet. My-O antaa kuitenkin virhettä 19s, enkä kyllä keksi mistä se tulee.

9-10: Pitää katsoa hetki karttaa ennenkuin saan reitin katsottua: oikealta jyrkänteiden alta ja suon oikeaa laittaa vältyn enemmipltä vihreiltä ja nousuilta. Tessaakin näen vielä alkumatkasta. Puolimatkan jälkeen oikaisen vähän, mutta joudun tiheämpään ja vähän risukkoiseen alueeseen. Muitakin kyllä näkyy täällä. Rastimäkeä kiivetessäni huomioin vasemmalle ja oikealle jäävät mäet. Hyvä olen juuri rastiviivan paikkeilla. Vähän ylempänä alan etsiä katseellani kiveä kallion läheisyydestä. Vähän vasemmalla näkyy joku, mutta aika pieni. Joku juoksee kuitenkin täysiä sitä kohti, joten rastin täytyy olla siinä, niinkuin onkin. On kyllä aika pieni kivi 1.2m kiveksi. My-O antaa taas virhettä 26 s, josta en osaa sanoa. Olisiko sitten kuitenkin tullut siinä risukossa. Salosen Kari leimasi rastilla lähes samaan aikaan.

10-11: Kalliota pitkin vähän vasemmalta suota kiertäen. Sitten kohti edessä aavistuksen oikealla olevalle kumpareelle. Sen yli ja metsän puolella näkyykin kumpare. Karikin tulee jostain oikeammalta ja hyppää jyrkänteeltä alas, joten rastin täytyy olla siinä. Hyppään alas ja leimaan. ja sitten kohti vikaa rastia.

11-12: Ei muuta kun suunnan tarkistus ja muiden perään. Rastille ihan suoraan.

12-M: Vähän pitää varoa juostessa, mutta hyvillä mielin maaliin.
Näytä kommentit (0)
 
Kevätkisat 2014  (12/04/2014)