POM stage 1 (02/03/2019)
Kategoria: Kilpailut
Kartta: Dunas Da Tocha
Maa: Portugali
Matka: 6.48 km
AIka: 41:45
K-1 Heleppoo
1-2 Huono lähtösuunta tiheikköjen takia ja mäen pohjalle tullessa näin rastin oman rastin länsipuolella olevassa kumpareessa ja juoksin sitä kohti kunnes katoin määritteen että oli notko ja tajusin tilanteen.
2-3 Mäen päälle, nenää supan pohjalle ja polkusta yli rastinottoon pienellä riskillä. Hidastelulla sain pelastettua kun lippu paisto riittävän kauas.
3-4 Tavotteena oli mennä notkoa pitkin suppaan ja siitä rastille. Notko oli niin tiheä että jäin sen reunalle ja suppaa en edes nähnyt vaikka ihan vierestä juoksin. Rastin kohalla tuli tunne että ei voi jatkaa pidemmälle, pysähyin ja näin rastin oikealla.
4-5 Mäen päälle jotta näki keltasen supan ja siitä seuraava keltanen suppa. Siitä suunta kaiken keskellä olevalle keltaselle supalle ja sen kärjestä seuraavalle keltaselle supalle. Tähän asti tuli hyvin suunnitelman mukaan keltasia hyödyntäen mutta rastinotossa jäi kompassin kattominen ja menin väärien puskien väliin. Pikku pysähdys ja rastille.
5-6 Halusin taas keltasia joten puskin ekasta vihreästä läpi jotta pääsin oikealle puolelle väliä ja sieltä namuttelin vihreiden välistä rastille.
6-7 Sattu Sorvisto lähtemään samaan aikaan rastilta ja samaan suuntaan ni meni vähän peesaamiseksi ja yhtäkkiä vaan tulin omalle rastille. Ois voinu käydä huonosti mutta kävi tuuri.
7-8 Rastilta lähtiessä ei ollu suunnitelma ihan selvillä ja sen takia huono lähtösuunta vihreän keskelle. Ois pitäny kiertää mäki oikealta. Siitä kuitenkin homma haltuun. Puolessa välissä väliä oleva tumman vihreä mäki ja siitä suunta laakealla mäelle ennen rastia jotta sai varman paikan mahollisimman lähelle lippua. Siitä rastinotto menikin helposti.
8-9 Banaanin mallinen mäki oli selkeä ja ohjas rastille.
9-10 Suunnalla palolinjalle josta näin pyöreen kumpareen jonka kautta piti mennä laakeaan suppaa. Siinä kuitenkin vihreässä rämpiessä suunta karkas ihan täysin. Sain kuitenkin äkkiä kiinni palolinjalta ja lähdin korjaamaan kohti rastia. Oikealla puolella oleva mäki oli kuitenki niin pieni etten huomannut sitä ja sen takia iski epä varmuus että olinko sittenkään siellä missä luulin. Pakko oli palata tielle varmistamaan ja sitten rastille.
10-11 Puolessa välissä oleva mäki oli selkeä joten siihen asti oli helppo mutta rastimäki ei ollut niin selkeä ja nousinkin väärästä kohdasta.
11-12 Alas keltaselle ja mäen reunaa kohti rastia. Rastin väli näky pitkälle joten helppo rastinotto.
12-13 Muuten onnistunut väli, mutta rastille pyrkiessä menin eka väärään vihreen väliin ja jäin jumiin ja tuli pien ajan hukka.
13-14 100m ennen rastia olin täysin kartalla, mutta sitten kohteet tuli nopeempaa kun ootin ja meinasin juosta ohi. Edessä päin ei kuitenkaan onneksi näkynyt muita mäkiä ni tajusin että rastin oli pakko olla vieressä.
14-15 Iski todella paha väsymys ja jäi suunnistuskin liian vähälle. Rasti oli onneks näkyvällä paikalla ni pelkällä hyvällä suunnalla osu lipulle.
15-16 Lähin kiertämään vihreetä ja jäin huonolle suunnalle. Keltasella alueella sain kiinni, mutta siitä en kuitenkaan korjannut suuntaa ja iskin väärään mäkeen rastia hakemaan. Siitä pikku ihmettelyn jälkeen omalle rastille.
16-17 Lyhyt väli ni hyvä lähtösuunta oli ainut mitä tarvi.
17-18 Taas täytyy myöntää että lähin peesiin ja nenän kärjestä otin homman haltuun. En keksinyt mitään turvallista suunnitelmaa niin luotin suuntaan ja vedin riskillä ja tällä kertaa se palkitsi.
18-19 Rastimäki näky heti valkosen alussa, joten luukutusta sinne päin vaan.
19-20 Rastilta lähtiessä näkymä oli erilainen kun ootin ni oli pakko palata rastille kaattomaan oliko ees oma rasti. Oli se joten suunta rastille ja luukutusta.
20-M Lähtösuunta rastilta ja seuraava rasti näky melkeen aina.
Näytä kommentit (0)
 
POM stage 1 (02/03/2019) POM stage 1 (02/03/2019)